29-01-07

Stand Reserven 31 januari 2007

Wedstrijden Speeldag 18
27/01 14.00Deftinge -  Wit-Zwart5-2
27/01 15.00Schendelb. -  E. Moerbeke5-3
27/01 15.00Neigem -  Sp. G'bergen1-2
27/01 15.00Ophasselt -  SV Ressegem6-2
27/01 15.00Herzele -  Steenhuize3-2
27/01 15.00Nederh. A -  Hillegem1-1
27/01 15.00VK Onkerzele -  Idegem-Moorsel2-6
GS
W
V
G
DS
P
1.E. Moerbeke17143077-3242
2.Deftinge16123152-2837
3.Schendelb.17114262-2935
4.Sp. G'bergen15114052-2733
5.Idegem-Moorsel16103367-2733
6.Herzele17106147-2831
7.Hillegem17106136-3031
8.Nederh. A1795365-2730
9.VC Ressegem1667336-3221
10.Neigem17512038-5615
11.SV Ressegem17411232-6414
12.Ophasselt16412026-5412
13.Wit-Zwart16211321-629
14.VK Onkerzele16213121-777
15.Steenhuize16214022-916

18:23 Gepost door Keno in Klassement | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VK NEDERHASSELT 1 – SC HILLEGEM 1

Bezoekende doelman pakt punt

 

Trainer Van Overwaele wist op voorhand dat de verplaatsing naar Nederhasselt lastig zou worden, met in het achterhoofd dat de nieuwjaarsreceptie van de avond ervoor misschien wel eens slachtoffers zou kunnen eisen. De peptalk en theoretische aanwijzingen voor de aanvang van de match zouden echter hun effect niet missen. Op een zeer goed bespeelbaar veld ging het in de eerste helft op en neer. Beide ploegen brachten mooi voetbal en de kansen werden gelijkmatig verdeeld. De technisch begaafde De Roo bediende veelvuldig de Hillegemse spitsen op hun wenken. Vooral de immer bedrijvige Piens en hardwerkende De Taeye wogen zwaar op de Nederhasseltse verdediging. Het was dan ook deels via laatstgenoemde dat het leer voor het eerst de netten wist te strelen. Op voorzet van Minnaert wist De Taeye zich goed breed te maken en de bal panklaar te leggen voor de mee opgerukte Van Bellinghen. Met een linkse punter plaatste hij de bal netjes in het Nederhasseltse doel, onhoudbaar voor de doelwachter. Een onverhoopte, doch verdiende voorsprong voor de wit-zwarte troepen van kapitein Meulenijzer, die nog kampte met de naweeën van een uitgelopen verjaardagsfeest. Opdracht nu was de voorsprong te behouden tot bij de rust. Nederhasselt voerde echter de druk op en wist kans na kans te creëren. Het was echter keeper D’hoker die in elke gevaarlijke fase het laken naar zich toe trok met soms prachtige parades. Toch kon ook hij niet voorkomen dat Nederhasselt langszij kwam. Na een reeks gevaarlijke voorzetten van de rechterflank was het raak bij een hoekschop. Een mooie kopbal werd onhoudbaar in de hoek geknikt en de 1-1 stond op het bord, met nog een kwartier te gaan in de eerste helft. Nederhasselt ging dan ook druk op zoek naar de voorsprong maar telkens was D’Hoker op de juiste plaats. Van Overwaele besliste om tijdens de rust de moegestreden Van den Berghe te wisselen voor Holderbeke en deze kweet zich zeer goed van zijn taak. Mede dankzij hem en een stugge Hillegemse verdediging onder leiding van Van Herreweghe werd het eerste kwartier van de tweede helft goed doorgekomen, iets waar Van Overwaele duidelijk op had gewezen. Nederhasselt bleef wel de kansen opstapelen maar in het Hillegemse doel was het net of er een muur stond. Voor Hillegem bleef het bibberen, maar Van Overwaele had nog een verrassing in petto.10 minuten voor tijd bracht hij de net uit blessure teruggekomen De Moor in de spits naast de ook al ingevallen Van der Biest. De Moor had net voor affluiten nog de winning goal aan de voet maar hij werd dermate gehinderd dat hij de bal niet in het doel wist te werken. Hillegem haalt dus een belangrijk punt binnen en dat werd ’s avonds in ploegverband gevierd in café ’T Hoefijzer te Woubrechtegem. Dit is een opsteker, zeker met de lastige verplaatsing naar Deftinge in het achterhoofd. Trainer Van Overwaele liet duidelijk verstaan dat hij daar met niet minder dan drie punten tevreden is!

18:15 Gepost door Keno in Reserven | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-01-07

RESERVEN SC HILLEGEM VIEREN HUN KAPITEIN

PROFICIAT KRIS!

 

De reserven van SC Hillegem wensen hun kapitein van harte proficiat met zijn 41ste verjaardag! Ondanks zijn respectabele leeftijd is Kris Meulenijzer nog steeds de motor van een jonge ploeg. Kris, de echtgenoot van Ingrid en de fiere papa van de flinke dochters Yana en Amber is een speler om te koesteren, zowel op als naast het veld.  Sinds zijn 16de stond Kris in het eerste elftal van Oudenhove. 25 jaar later is het een ervaren rat in het voetbal. De toen 16-jarige debuteerde in het eerste elftal in 2de provinciale. Alles wat kan gebeuren in het voetbal heeft hij meegemaakt. Promoties, degradaties, eindrondes, twisten binnen een bestuur, trainerswissels, blessures, gele –en rode kaarten, niks is hem ontgaan. Heel opvallend is zijn trouw aan een club. 15 jaar Oudenhove, 10jaar Hillegem, amper 2 clubs in 25 jaar is aan weinig spelers gegeven. Zijn handelsmerken blijven nog steeds inzet, doorzettingsvermogen en teamspirit. Nog steeds blijft hij zijn conditiepeil bewijzen op training waar nog veel jonge talenten het moeilijk hebben als Kris zijn motor aanzet. Ook na de training blijft het moeilijk hem te volgen in zijn sociale werken om de ploeg bijéén te houden. Nooit zal hij als eerste de kantine verlaten, wat hem in Hillegem populair maakt bij de supporters en al wie aan de club verbonden is. Jaren geleden bij de heropstart van SC Hillegem gaf hij groen licht om mee te helpen aan de heropbouw van de club, ook al was dat niet altijd even simpel. De fundamenten van de resultaten die nu worden voorgelegd zijn deels het werk van onze kapitein. De heropstart met de moeilijkheden waar iedere club die opstart mee te kampen krijgt zijn hem niet vreemd. Zware verliezen, het snakken naar die eerste zege, het eerste punt, overal was hij bij. Verschillende malen kreeg hij het aanbod om assistent-trainer te worden, maar de honger naar de bal bleef te groot. Steeds bedankte hij en koos voor het zuivere veldwerk. Nochtans bleef zijn coachen op en naast het veld van onschatbare waarde. Enkele jaren geleden na een blamage op het veld van Denderhoutem timmerde hij samen met ex-trainer Neys zodanig aan de gemoedstoestand van de spelers dat een week later een onverwachtse overwinning uit de bus kwam. Jaar na jaar, ondanks de afwisseling van trainers (Neys, De Saedeleer, De Cubber, Van Overwaele, De Meyer) krijgt Kris nog aanbiedingen om de A-kern op zondag te vervoegen. Telkens opnieuw is zijn prachtig antwoord:” Sorry trainer, geef de jeugd eerst een kans”! Hopelijk kunnen we nog jaren genieten van de inzet van Kris. Vrijdag 26 januari net op zijn verjaardag is er de nieuwjaarsreceptie van Sc Hillegem en hiervan wil Sc Hillegem gebruikmaken om Kris van harte proficiat wensen. De reserven gaan proberen om er dan een echt feestweekend van te maken. Zaterdag is er wel de bijzonder lastige verplaatsing naar Nederhasselt, doch is het ’s avond weer feest in café ’T Hoefijzer te Woubrechtegem waar 2 spelers hun verjaardag vieren in gezelschap van hun geliefde team!

 

Bart Van der Biest en Bart De Moor

18:29 Gepost door Keno in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-01-07

Klaar voor de terugronde!

Reserven SC Hillegem – SP Geraardsbergen 5-1

 

De korte winterstop heeft de reserven van Hillegem geen schade toegebracht. De lastige opdracht na de zware feestweken boezemde vooraf enige voorzichtigheid in. De gewonnen beker van de Denderstreek en de daaropvolgende feestjes bleken zaterdag meer dan goed verteerd. Niet te vergeten dat de gewonnen beker mede het werk is van een stevig aantal reserven. De jonge talenten hadden meer dan hun aandeel. Op een moeilijk bespeelbaar veld was van bij de opwarming te merken dat trainer Wim Van Overwaele niks aan het toeval wou overlaten. Scherpe blik en enkele scherpe maar terechte opmerkingen richting zijn spelersgroep bleken later hun gewenste effect niet te missen. Terwijl de alweer talrijk opgekomen thuisaanhang zich nog even bezighield met de nieuwjaarswensen werd de wedstrijd op gang gefloten. Van bij het begin ging Hillegem onder leiding van een alweer beresterke Meulenijzer de wil opdringen op de helft van de tegenstander. Constante druk, snelle balwisselingen leverden al snel de eerste kansen op. Janssens was dicht bij het openingsdoelpunt toen hij net te laat kwam om een listige doorsteekbal van Piens binnen te tikken. Even later ging de pijlsnelle Glenn De Taeye alles en iedereen voorbij, jammer genoeg was de hoek iets te scherp. Toen de stormloop van de eerste 20 minuten ging liggen kwam Geraardsbergen voor het eerst de neus aan het venster steken. Jammer genoeg had dit direct nare gevolgen voor de Hillegemse defensie die tot dan toe meer last had van koude en vochtigheid dan van bewegingen van de tegenstander. De eerste voorzet van de Geraardsbergse flankspeler werd ongelukkig in doel gewerkt door Van Bellinghen. Van Bellinghen die in de heenronde nog een wereldgoal scoorde op het veld van Geraardsbergen was er het hart van in.  Gelukkig werd hij er mentaal direct bovenop geholpen door de altijd sympathieke en medelevende Van Den Berghe. Onmiddellijk na de tegentreffer ging Hillegem zich weer vastbijten op de helft van de tegenstander. Enkele minuten later zette Glenn De Taeye stevig zijn lichaam en liet de bezoekende doelman kansloos. De oververdiende gelijkmaker was een feit. Ondertussen was langs de kant de enorm populaire D’Hoosse van het eerste elftal voor enige steun komen zorgen. We zijn er zeker van dat Elene met spijt in het hart D’Hoosse heeft laten vertrekken. Na de 1-1 kwamen de Hillegemse combinaties net als in de heenronde vlot tot stand. Monsaert zette met 1 beweging 4 bezoekers in de wind en kruiste het leer naar de flanken alsof het een pluim was die hij aanraakte. Van De Poel dropte alles netjes voor doel. De voorzetten zorgden al snel voor resultaat. Meulenijzer die alweer een prachtprestatie leverde kwam de bal uit een vrij scherpe hoek binnentikken op voorzet van Van De Poel die net als bij het eerste elftal zijn vormpeil kwam bewijzen met een enorme inzet . Het monument Meulenijzer was alweer de motor van de machine. Geraardsbergen was totaal van slag en was tevreden dat ze met een klein verschil de rust kon ingaan. Van Overwaele wees op de kleine voorsprong en het gevaar ervan. Aangezien de positie van Geraardsbergen in de stand kon Hillegem een fantastische zaak doen. Na de koffie stond er nog 1 ploeg op het veld. Meulenijzer -alweer hij- dikte de score snel aan tot 3-1. Het werd stilaan een vrijgeleide voor Hillegem. Ondertussen was de uit Nederland overgekomen Van der Biest ingekomen om wat wedstrijdritme op te doen net als de technisch sterke De Roo. Achteraan kwam de verdediging niet meer in de problemen. Van Herreweghe, Van Bellinghen, David De Taeye en Van Den Berghe hadden een rustige namiddag. Indien er toch een balletje doorkwam stond D’Hoker op de juiste plaats om zich wat warm te houden. Van der Biest en Piens zorgden in de slotfase met mooie doelpunten nog voor de oververdiende en onverwachts vlotte zege voor de thuisploeg. Tevredenheid alom bij de lastige aanvangsfase van de terugronde. Volgende week wacht een zeer lastige klant met Nederhasselt. Elk meegenomen punt daar staat gelijk voor een gewonnen wedstrijd. We hebben trouwens vernomen dat Herman via enkele Franse vloeibare voedingssupplementen volop aan zijn comeback bezig is!  Tenslotte willen we al onze hard studeren medespelers (De Vuyst, Van Bellinghen, Minnaert, Huyghe, de Broers De Taeye…) veel succes wensen bij de komende examens. Ook niet te vergeten wensen wij één van onze trouwste supporters papa Piens een spoedig herstel!

18:25 Gepost door Keno in Reserven | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |